Szórt poliurea bevonatok, kenhető poliuretán és purhab szigetelések 

SZOLGÁLTATÁSAINK

Raktárak, csarnokok 

Régi hullámpala, trapézlemez,  tetők utólagos hő-vízszigetelése bontás nélkül zártcellás poliuretán habbal

Poliurea ipari bevonatok

Magas mechanikai és kopásálló tulajdonságokkal rendelkező bevonatok kivitelezése korszerű technológiával 

Víztározók, ciszternák

Kent és szórt poliuretán vízszigetelések kivitelezése, szinte minden felületre alkalmazható vízzáró bevonatokkal

Élményparkok, medencék

Beton medencék, élménypark elemek, kültéri játszótér elemek UV-álló poliurea bevonatainak kivitelezése

Családi és társasházak

Beton alépítmények, pincék hő-vízszigetelése zárt cellás, födémek, padlások, beépített tetőterek hőszigetelése nyitott cellás purhabbal 

Utólagos vízszigetelések

Burkolt felületek utólagos vízszigetelése bontás nélkül, régi bitumen vízszigetelések javítása és védelme 

A BEVONAT TECHNOLÓGIÁRÓL

Melegen, hidegen szórt és kenhető bevonatok

Melegen szórt bevonatok
Hidegen szórt bevonatok
Kenhető bevonatok

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Legyen szó új építésről, vagy felújításról, tudunk ajánlani megoldást

Új beton felületek rétegelése: 

1. előzetesen előkészített beton felület

2. kétkomponensű poliuretán alapozó 2 rétegben

3. szórt poliurea vagy kenhető poliuretán bevonat

4. megfelelő kellősítés után burkolat, vagy amenyiben a bevonat marad a végleges, UV védelem 

Meglévő burkolat javítása bontás nélkül:

1. előzetesen előkészített burkolt felület

2. kétkomponensű epoxy alapozó 2 rétegben

3. szórt poliurea, vagy kenhető poliuretán bevonat

4. kétkomponensű alifás poliuretán UV védő finishing bevonat csúszásmentesítő granulátummal

MÉLYGARÁZSOK, PARKOLÓHÁZAK IDEÁLIS BEVONATA

Nagy mechanikai kopásállóság mellett 600%-os nyúlási tulajdonság

A nagy mechanikai keménység, tapadás és kopásállóság mellett akár 600%-os nyúlással rendelkező bevonatrendszer, mely teljesen illesztésmentes, a sarkokban és a dilatációknál pedig speciális poliuretán töltőanyaggal és szálerősített szallaggal kiegészítve ideális megoldást nyújt olyan helyzetekben, ahol a folyamatos terhelés és igénybevétel mellett fontos szempont a tökéletes vízszigetelés. Az eddig használt rideg epoxy és egyéb önterülős műgyanta padlórendszerekkel szemben a poliurea bevonat rugalmasságának köszönhetően időtálló megoldást nyújt ezekben az esetekben, mivel tűri a nagy felületi feszültséget.

A SZÓRT PURHAB ELŐNYEI 

Mivel tud többet a purhab szigetelés egy hagyományos szálas szigeteléstől

A szórt purhab szigetelés egy két komponensből álló rendszer, melynek felvitele speciális géppel nagy nyomáson és hőmérsékleten történik. Az alapanyag minősége és a szóró technikája nagyban befolyásolja a szórt purhab szigetelés minőségét, de ha a berendezés megfelelően karban van tartva és a szóró rutinos az eredmény garantáltan hibátlan, légtömör felület. A technológia lehetővé teszi a nehezen hozzáférhető felületek esetében is a tőkéletes szigetelést, mivel a purhab szinte mindenhová könnyedén beterjed, kitöltve a kavitációkat, hézagokat és ezzel teljesen légtömör felületet alkot. 

Páraáteresztő tulajdonságainak köszönhetően nem tárolja a nedvességet és a pára jelenléte nem tesz kárt a szerkezetében, ezáltal sokkal tovább tartja a hőszigetelő képességét a szálas szigetelőanyagokkal szemben, melyek az idő elteltével veszítenek a térfogatukból (a szálak összetapadnak és ezzel kevesebb levegőt tud megtartani, valamint a saját súlyánál fogva össze is esik). Nem veszít térfogatából és a hőátbocsátási tényező is stabil. A légtömör szerkezetek minden esetben a leg fontosabbak egy jól kivitelezett szigetelés esetében, mert ez akadályozza meg a hideg-meleg levegő mozgásából eredő kondenzációt.

Fém felületek és hullámpala esetében közvetlenül a felülettel érintkezve alakít ki zárt cellás szerkezetű felületet, mely megakadályozza a kondenzációt (páralecsapódást) a hideg pontokon. Megszünik a páralecsapódás, nem koorodálódik a felület, így a fém szerkezetek esetében növeli a szerkezeti stabilitást és védi a felületet a kooroziós folyamatból adódó rozsdásodástól. Mivel ebben az esetben általában zártcellás purhabokat használunk a hőszigetelést hatékonysága is jobb, mivel a zártcellás habok nagyobb sűrűséggel akár 0,024 W/mK hővezetési tényezővel rendelkeznek. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően egy hullámpala, vagy hullámlemez felületet nem lehet ennél jobban szigetelni más technológiával.

Nyitottcellás szórt purhab szigetelés előnyei:

Páraáteresztő tulajdonságai miatt ideális szigetelőanyag födémek és beépített tetőterek esetében, valamint könnyűszerkezetes épületeknél is alkalmazható. Kíváló hagszigetelő anyag, ezért belső válaszfalaknál is ideális választás. A sűrűsége általában 10-15 kg/m3 között található, szerkezete puha, könnyű habszerkezet mely rugalmas, nem töredezik, repedezik. Hővezetési tényező tekintetében 0,039 W/mK értékkel nagyjából a kőzetgyapotnak felel meg, de a kivitelezés tekintetében jóval pontosabb és légtömörebb szerkezetet eredményez, melynek kivitelezése nem függ akkora mértékben a szakember kézügyességétől és ezzel a hibalehetőségek is jóval kisebb százalékban érvényesülnek. Nem beszélve arról, hogy az idő múlásával egyenesen arányosan romlik a kőzetgyapot hővezetési tényezője, nyitott cellás szórt poliuretán hab esetben ezzel sem kell számolnunk. Egy rutinos szóró pedig teljesen tökéletes hőszigetelést tud kivitelezni ezzel a technológiával, Mi pedig azok vagyunk ...  

Zártcellás szórt purhab szigetelés előnyei:

Belső tereknél (födém, beépített tetőtér esetében vizes blokkoknál, beton aljzatok esetében, konténer házak belső oldali szigetelésénél és egyéb speciális esetekben)  abban az esetben, ha kicsi a rendelkezésre álló tér egy komoly hőszigetelés eléréséhez vagy nem szeretnénk sok teret veszíteni a hőszigetelés miatt, vagy fontos hogy lépésálló felületet kapjunk ilyenkor tökéletes választás a zártcellás szórt poliuretán hab szigetelés. 0,024 W/mK hővezetési tényezőével a legkomolyabb hőszigetelőanyagok közé tartozik. 8-10 cm vastagságban már masszív hőszigetelést eredményez (kiváltható vele akár 20 cm kőzetgyapot). Itt is érvényesül az összes előnyös tulajdonság a technológiából adódóan (egyenletes hőszigetelés a csomópontoknál és nehezen hozzáférhető helyeken is, illesztésmentes felület, stb...) . Külső felületeknél is alkalmazható, mint pl. beton alépítmények, pincék hőszigetelésére és aljzatok esetében a betonrétegek közé is szórható (szerelőbeton és aljzatbeton), padlófűtés esetében is alkalmazható, de lapostetők esetében is használható hőszigetelésként. Speciális esetekben egyre több helyen használják homlokzaton is.(modern épületeknél profil szerkezetre szerelt (Trespa) kőlapokkal elfedésre kerül)

Egyéb speciális bevonatok

Kavicsszőnyeg

Válogatott és tisztított kavics, vagy apró kő és epoxy, vagy poliuretán gyanta keveréke alkotja. Alkalmas kültéren és beltéren egyaránt, dekoratív és funkcionális bevonatként is alkalmazható. Tökéletesen alkalmas medencék körül csúszásmentes és egyben dekoratív bevonatként. Rengeteg féle színben és textúrában lehet beszerezni a hozzá szükséges kavicsot, melyet zsákos kivitelben forgalmaznak. A két komponensű epoxy illetve poliuretán gyantával ideális arányban keveredve egy simítóvassal könnyen bedolgozható massza szerű anyagot alkot, melynek lefektetése vagy lerakása egy burkoló számára általában nem okoz problémát. Természetesen a kötési idő és egyéb technikai nehézség miatt nem ajánlott házilag nekilátni, célszerű inkább profi kivitelezővel megcsináltatni.

TETSZENEK AZ ALKALMAZÁSOK? ÉRDEKLI A TECHNOLÓGIA?

KÉRJEN RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁST, VAGY ÁRAJÁNLATOT AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA: